Szkoła prowadzi ciekawe oferty zajeć artystycznych i sportowych, praktyki zawodowe w niemieckich centach kształcenia, punktach gastronomicznych w okresie letnim nad morzem, dodatkowe kursy zawodowe w ramach projektów np. prawa jazdy, kasa fiskalna, obozy zawodowe, wózki widłowe, kelner- barman, barista. 

 Technik Ekonomista: 

Kierunek przygotowuje do pracy w następujących jednostkach:

Nauka na tym kierunku pozwala na zdobycie dwóch kwalifikacji:

EKA.04. Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej

EKA.05. Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jednostek organizacyjnych

Technik Hotelarstwa:

Uzyskane kwalifikacje pozwalają na podjęcie pracy w:

- zakładach hotelarskich
- ośrodkach wypoczynkowych
- zakładach uzdrowiskowych
- pensjonatach
- zajazdach
- schroniskach
- kwaterach prywatnych
- agroturystyce
Ponadto można prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług noclegowych lub podjąć studia w ramach dalszej specjalizacji lub na dowolnie wybranym kierunku.

Nauka na tym kierunku pozwala na zdobycie dwóch kwalifikacji:

HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

HGT.06. Realizacja usług w recepcji

Technik Architektury Krajobrazu:


W czasie nauki zdobywa się wiedzę teoretyczną i praktyczną z takich przedmiotów jak:- rośliny ozdobne,
- kształtowanie i urządzanie terenów zielonych,
- rysunek techniczny i odręczny,
- miernictwo, budownictwo, uprawa i nawożenie roślin,
- mechanizacja prac ogrodowych.

Po ukończeniu tego kierunku można zostać:
- kierownikiem budowy,
- architektem krajobrazu,
- dziennikarzem w piśmie fachowym,
- przedsiębiorcą,
- urzędnikiem do spraw terenów zielonych.

Nauka na tym kierunku pozwala na zdobycie dwóch kwalifikacji:

OGR.03. Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu
OGR.04. Organizacja prac związanych z budową oraz konserwacją obiektów małej architektury krajobrazu

Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych:


Uzyskane kwalifikacje pozwalają na podjęcie pracy w:
- zakładach żywienia zbiorowego otwartego (pensjonaty, hotele, kawiarnie, bary, restauracje),
- zakładach żywienia zbiorowego zamkniętego (stołówki szkolne, przedszkola, internaty, akademiki, sanatoria),
- instytucjach zajmujących się obrotem żywnością,
- instytucjach zajmujących się upowszechnieniem wiedzy o żywieniu.
Ponadto można prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomiczno – hotelarskich oraz działalność agroturystyczną.

Nauka na tym kierunku pozwala na zdobycie dwóch kwalifikacji:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HTG.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych